Henrik Nylund Klefmarkens Vizla
Nina Lindkvist Klefmarkens Vizla

Vi som har startat Jägartjejens kennel heter Nina Lindkvist och Henrik Nylund. Vi bor i Torshälla strax utanför Eskilstuna med Henriks två söner och våra två hundar Björshults Busa och Klefmarkens Vizla.


Min sambo Henrik är uppväxt med jakt och det har alltid varit hans stora intresse. Första egna hunden som kom in i hans liv var korthårstaxen Bösspelles Dilba som vann en speciell plats i hans hjärta. Hon blev starten på Henriks hundjaktsliv.


Jag själv är uppväxt med hundar, framför allt Shih tzu och Bullmastiff. När både Henrik och jag hade varit utan hund ett par år började det bli dags för en ny. Vi ville båda att det skulle vara en liten, smidig och allround hund för jakt och valet föll på Borderterrier. Björshults Busa "Stella" kom så hem till oss. I och med Stellas träning väcktes även mattes intresse för jakt. Ganska snart började vi fundera på ännu en tik men tänkte vänta några år. Under Stellas andra vår såg vi dock en annons om borderterriervalpar efter jagande föräldrar och när jag såg vilka föräldrarna var kunde vi ju inte låta bli. Dessa linjer hade jag haft koll på sedan tidigare och när det sedan blev en sådan parning kunde vi ju inte avstå den möjligheten. Och inte har vi behövt ångra det. I Vizla har vi fått ett riktigt krutpaket som brinner för jakt. Vid sidan om jakten får de även träna viltspår, lydnad, agility samt nosework. Därtill blir det mycket konditions- och styrketräning för att orka med jakten ordentligt. Vi försöker även ställa ut dem för att få dem extriörbeskrivna, men har inte riktigt intresset för att åka runt och meritera dem i utställningsringen.


Vizla visade alla fantastiska egenskaper väldigt tidigt och nu började mina drömmar om en kennel kännas lite mer verkliga. Här är vi nu, relativt nystartad kennel med en fantastisk tik. Mer om våra valpplaner kan ni läsa under Valpar.


Och namnet, Jägartjejens, syftar så klart på vår lilla jägartjej i brun kostym:-)

Vår förhoppning med vår avel är att föra hennes goda egenskaper som jakthund vidare samtidigt som vi värnar mycket om att det ska vara lättsamma, arbetsvilliga väl fungerande familjehundar med god extriör.Klefmarkens Vizla Björshults Busa fiskar
klefmarkens Vizla Björshults Busa valp