Då jag för tillfället är väldigt dålig på att uppdatera sidan med nyheter hänvisar jag till vår facebooksida i stället. 2019-10-06

Idag var det premiärsläpp för oss för säsongen! Kunde inte ha börjat bättre! Vizla var verkligen redo och så ivrig iväg. Sökte av väldigt bra men jag hann precis börja tänka att det nog va tomt i såten när jag hörde att hon drog igång. Strax efter kom en smäll, och sedan en till! Två rådjur på första släppet!2019-10-02

Grattis igen till Sara och Theodor! Godkänt anlagsprov i viltspår!!2019-08-18

Grattis Sara och Theodor (Jägartjejens Kokostopp) till fint resultat på utställningen i Norrköping. 4:e bästa hane och Reserv Cert!
2019-06-23

Grattis Henrik och Isa (Jägartjejens Hallongrotta) till godkänt anlagsprov i Viltspår!!2019-06-01

4:e bästa hane på Årets Border!! Den bedriften lyckades Rex (Jägartjejens Mandelkubb) med!! Stort grattis matte Ulrika Gustavsson från oss väldigt stolta uppfödare!

2019-05-15

Idag har Stella, Vizla och Rex (Jägartjejens Mandelkubb) varit och gjort doftprov i Nosework. Stella lurade mig ordentligt igen och visade på fel kartong, medan både Vizla och Rex klarade av provet fint. Det hölls inne i en lada vilket gjorde att det fanns gott om störningar men de redde ut det fint ändå :-)

2019-02-11

Ikväll fick vi rycka ut på ett eftersök. Det var ett vildsvin som var påskjutet på en åtel men som hade gått undan. Skytten var rätt säker på att den låg lite längre bort men vi ville ta tillfället till lite träning. Stella fick göra jobbet den här gången, och mycket riktigt låg den något hundratal meter bort. Även Vizla fick lite träning och fick gå på spåret hon också.2019-01-24

Idag var jag med Stella i Västerås och gjorde doftprov. Det är ett prov för att visa att hunden kan urskilja en viss doft innan man får börja tävla i Nosework. Då vi har tränat på både Eukalyptus och Lagerblad valde jag att göra provet i båda klasserna. Lagerblad gick jättebra och hon gjorde en klockren markering på rätt box. När det var dags för Eukalyptus gjorde hon en lika klockren markering, men det visade sig att det tyvärr var fel box... Jag blev lite förvånad då hon aldrig har markerat fel förut, men det är bara att testa igen vid ett senare tillfälle :-)


2019-01-16

Idag log Diana mot oss ute i skogen. Vizla jobbade på bra i en liten skogsbacke och både husse och lillhusse lyckades skjuta varsitt rådjur i ett riktigt busväder!