Valpar
Nu har det blivit valpar! Fem styckna små nya liv. Tre tikar och två hanar.


Det är inte vi som har kullen, utan det är vår fodertik Jägartjejens Hallongrotta som kommer att paras och kullen kommer att födas hemma hos ägaren, Henrik Lindström. Vi finns med vid sidan och stöttar och hjälper. Välkommen att ta kontakt med oss om intresse för valp finns då vi förmedlar kontakten vidare. 


Jägartjejens Hallongrotta, Isa till vardags, är en snygg liten tjej. Väger 6,5 kg så helt enligt rasstandard. 

Hon jagar ovan jord, och det med bravur. Redan vid 7 månaders ålder sköts första rådjuret och sedan har det fortsatt. Hon jagar rådjur, hjort, räv, hare och mink. Tidigare även vildsvin men efter lite för nära närkontakt tycker hon inte att de är så roliga längre. 

Rå och hjort håller hon i ca 10-15 min med skall, räv och hare lite kortare.

Hon har godkänt anlagsprov i viltspår.

Utöver att vara en utomordentligt duktig jakthund så är hon en väldigt vänlig och go tjej hemma och tillsammans med andra hundar. 


Far till kullen är en tjeckisk import med både engelskt och svenskt påbrå.

Souvenir Fiery Lucifer heter han och är både en duktig jakthund och riktigt snygg.

Ägare Ulrika Berge skriver själv om honom: "På mödernet går han tillbaka till mina egna, jaktstarka linjer, i kombination med superduktiga tjeckiska hundar. På fädernet engelskt. Pappan används som jakthund i Tjeckien.

Sigge är en trevlig, kul kille. Han är enormt jaktstark och det ska bli spännande att följa honom. Han har CAC, CACIB och BIR på utställning och ett godkänt grytanlagsprov. SLEM-testad clear."

Hon skriver även att han är skarp på vildsvin. Han har nära till skallet och vid jakt väcker han samt skallar vid kontakt. 


                   


                  Jägartjejens Hallongrotta                                                                      Souvenir Fiery Lucifer


     

               


                Valparnas blivande stamtavla